Carex morrowii 'Irish Green'Zegge

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze Carexsoort is ideaal geschikt voor een goede bodembedekking. Hij dijt zachtjes uit en zorgt voor een goede onkruidonderdrukking, dit mede maakt hem zeer onderhoudsvriendelijk. Het langwerpige blaadje heeft een donkergroene kleur en blijft ook in de winter aanwezig. Het is een zeer onderhoudsvriendelijke plant die zeer goed het onkruid onderdrukt, en dit zelfs op schaduwrijke plaatsen.

Door dit siergras te gebruiken kunt u er ook voor zorgen dat het in de winter kleur en een mooie structuur geeft aan de tuin. U kunt hem perfect in grote partijen op zonnige tot schaduwrijke plaatsen aanplanten. Op een zonnige standplaats zal de plant een eerder lichtgroene kleur verkrijgen terwijl hij op een schaduwrijke standplaats een diepgroene kleur zal hebben.

Het is een makkelijke plant die als enige vereiste heeft dat hij een graag een doorlaatbare grond heeft. Hij kan perfect op zowel zure als kalkrijke plaatsen worden aangeplant.

In het voorjaar kunt u indien gewenst de plant tot op 10cm terugsnoeien waarna hij fris terug uitschiet. Indien het loof nog mooi is na de winter is het beter om hem niet af te snoeien. Wat ook mogelijk is is om ekel het oude loof weg te snoeien.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeel
Bloeiperiodeapril - mei
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
Bladkleur winterDonker groen
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Bossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.40 tot 0.50 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 7 - 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe
Gebruikswaarde Bodembedekkend - Borderbeplanting - Vakbeplanting
SynoniemenCarex foliosissima 'Irish Green'