Helictotrichon sempervirensBlauwstraalhaver

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Het sierlijk fijn blauwgrijs gras bloeit met lange bleekgele bloemaren op lange stengels. Vormt een dichte fijne pol van strak opgerold blad. De platte bloeiaren hebben een sierlijk knikkende groeiwijze. Zeer mooi als solitair of in combinatie met planten met een rood of grijsbladig blad. '

Helictotrichon sempervirens is een steppeplant afkomstig uit Rusland en Azi‰. Deze sierhaver wordt aangeplant voor zijn bijzonder aantrekkelijk blauwgrijze bladeren. Het lijkt wel of ze geverfd zijn. Van juni tot augustus bloeiend met bleekgele pluimen die ver boven het loof uitsteken.

Helictotrichon sempervirens houdt van een warme zonnige plek, bijvoorbeeld bij het terras, in de bloemenborder of langs de borderrand. De planten groeien uit tot een dichte zode. Deze plant is geschikt voor zeer droge grond. Voorkeur voor een iets kalkhoudende grond, in volle zon.

Heel geschikt voor de verfraaiing van heidetuinen en als hoofdbeplanting in steppeachtige tuinen. Past heel goed in combinatie met rode- of grijsbladige planten. Plantafstand 40-50 cm. Mooie solitair voor heide- en rotstuin en tussen borders.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit en geel
Bloeiperiodejuni - juli
Bladkleur lenteZilvergrijs
Bladkleur zomerZilvergrijs
Bladkleur herfstZilvergrijs
Bladkleur winterZilvergrijs
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.80 tot 1.00 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 6 - 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe
Gebruikswaarde Borderbeplanting - Kustbeplanting - Rotstuin