Pseudosasa japonicaJapanse bamboe

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze plant vormt stijf opgerichte, olijfgroene, witbepoederde stengels, die nogal dicht bij elkaar staan. De wintergroene bladeren zijn 20 tot 30 cm lang en aan de onderzijde deels blauwgroen van kleur. Aan de bovenzijde is het blad glanzend groen met een duidelijke gele middennerf. Hij kan solitair geplant worden of als wintergroene haag gebruikt worden. Wortelbegrenzer is aan te raden.'

Pseudosasa japonica is afkomstig uit Japan en Korea en groeit tot zo'n 4 m hoogte. Het is de bekendste grootbladige soort met stugge opgaande halmen. Goed winterhard bij ons maar ook woekerend. Hij vormt tamelijk korte, maar vrij talrijke rizomen. Door middel van deze uitlopers groeit hij uit tot een indrukwekkend bos van stengels. Hij vertakt zich pas aan het uiteinde van de groene halmen. Het is aan te raden wortelbegrenzer te gebruiken om de uitspreiding te beperken.

In grotere tuinen is Pseudosasa japonica bijzonder decoratief als solitaire plant, bijvoorbeeld in het midden van een gazon, of als losbandige haag die tuindelen van elkaar scheidt. Hierbij kan de grote verdraagzaamheid voor schaduw en vorst (tot -23 ø C) voordelig zijn. De verzorging beperkt zich tot het toedienen van een volledige meststof in het voorjaar en in de zomer en het rijkelijk geven van water, vooral 's zomers in droge perioden. Hij kan ook als haagplant en kuipplant worden toegepast.

Verscheidene keren deed zich een bloeiperiode voor. De laatste dateert nog van 1980, maar tot nu toe kwam het niet tot een geheel afsterven van de planten. De bloeiende planten hadden wel minimaal 5 jaar nodig om zich te herstellen.
Gemakkelijke groeier die het goed doen op elke vochtige, goed doorlatende grond in de zon of halfschaduw. Kan wel enige droogte goed verdragen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWitroze
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurGroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 2.00 tot 4.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
Onderhoudszorg Wortelbegrenzer
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Borderbeplanting - Hagen/Blokhagen
Synoniemen"Arundinaria japonica - Bambusa metake - Sasa japonica"