Phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis'bamboe

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Phyllostachys aureosulcata 'Spectabilis' heeft een prachtig gele stengel met groene strepen die afgeplat zijn. De oppervlakte van de stengel is behaard. Staat deze bamboe in de volle zon geplant, dan kan de kleur van de stengel roodachtig verkleuren. Deze bamboe is wel woekerend maar kan perfect beperkt worden met wortelbegrenzer. Het is een krachtige groeier.'

Hij is goed aan ons klimaat aangepast en ook goed bestand tegen droogte. Nieuwe scheuten verschijnen in de maand juni.
De stengels van deze soort kunnen aan de onderzijde ook zigzagvormig gaan groeien. Verder hebben de stengels een diepgele kleur en groene verticale strepen. In de winterzon en de voorjaarszon zullen de nieuwe stengels van de Phyllostachys aureosulcata Spectabilis" tijdelijk lila/rood kleuren.

Als je van zijn stengelpracht wil genieten maak dan de stengels kaal in de verhouding een derde van de totale lengte vanaf de grond gezien. Als je dit meteen doet zodra de zij takken zich aankondigen, ze zijn dan nog zeer week en slechts een centimeter groot, zie je als de stengel volgroeit is geen grote littekens. Hij groeit vrij strak omhoog.
Deze wortelbegrenzer moet minimaal 0.60 cm diep rondom de plant worden aangebracht. Geef deze bamboe wel 2 of 3 vierkante meter de ruimte daar hij zich anders niet ten volle kan ontwikkelen en te veel en te dicht op elkaar groeiende stengels ook verwijderen. Maar voor je aan het snoeien gaat, laat hem eerst 3 jaar ongemoeid zodat hij zich even kan settelen ."

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoomwit (Creme)
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
Bladkleur winterLicht groen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurRood
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 4.00 tot 5.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
Onderhoudszorg Wortelbegrenzer
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe
Gebruikswaarde Alleenstaand - Hagen/Blokhagen - Vakbeplanting