Fargesia rufaSierbamboe

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

De Fargesia 'Rufa' is een van de mooiste en sierlijkste bamboes met appelgroene afhangende bladeren en een bossige groei. Ook zijn takken hangen sierlijk door. Zelfs in de winter behoudt hij deze frisse groene kleur. Opvallend zijn de rode schutbladeren van de nieuwe scheuten. '

Kan ook als haag gebruikt worden. Wordt tussen de 150 en 200 cm hoog en is niet woekerend, maar als u aan een smalle haag denkt , dan zal antibamboedoek toch nodig zijn voor uw haag in een mooie rechte lijn te houden.

Fargesia rufa is perfect met de vijver te combineren. Hij vormt een brede enigszins ligt overhangende pol maar woekert niet. In tegenstelling tot Fargesia murieliae en nitida typen rolt bij 'Rufia' het blad niet op bij droogte en vorst. De gebruikelijke afstoting van blad vlak voor de winter zoals bij andere Fargesia's vindt ook nauwelijks plaats. Wat vooral opvalt is dus de winterhardheid. Zijn lichtgroene glanzende bladeren hebben geen enkele moeite met strenge vorst en zijn prachtige vroeg uitlopende roze halmen zijn een schitterend contrast. De plant breidt zich met 10 cm in omvang per jaar uit en vormt geen gevaarlijke uitlopers.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoomwit (Creme)
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
Bladkleur winterLicht groen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurGroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.50 tot 2.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 2
SnoeiperiodeIn de zomer
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor siergrassen & bamboe
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Hagen/Blokhagen