Sedum 'Matrona'Muurpeper of Vetkruid

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Sedum 'Matrona' is een hogere sedumsoort waarbij de bladeren een purperen schijn hebben. Hierdoor is het een zeer aantrekkelijke plant om te combineren met allerlei groenbladige planten. De schermvormige bloeiwijze komt tevoorschijn in de zomer en staat vol met kleine lichtroze stervormige bloemetjes die zeer geliefd zijn bij vlinders en bijen. Zeer makkelijke plant die ook geschikt is voor drogere gronden.

Sedums zijn zeer onderhoudsvriendlijke vaste planten die goed gescikt zijn om te gebruiken in drogere borders. Na de winter al de dode bovengrondse delen wegsnoeien is het enigste onderhoud dat hij nodig heeft.

Hemelsleutel is een vlezige vaste plant met groene, zittende en omgekeerd eironde bladeren die soms lichtjes getand zijn of gewoon gaafrandig, 7,5 cm lang en 5 cm breed. Wit met groene nerven. De bloemen zijn typische stervormig gebundeld in 20 cm grote tuilen van brede, platte hoofden. Een veel toegepaste borderplant vooral door zijn aantrekkingskracht voor vlinders, bijen en hommels. Groeit op alle grondsoorten, maar liever toch voldoende kalkrijk. Liefst volle zon maar verdraagt ook lichte schaduw. 'Iceberg' Is een witbloeiende Sedumsoort.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoze
Bloeiperiodejuli - augustus
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.50 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Borderbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker - Rotstuin - Bloemschikken/Snijbloem
SynoniemenSedum telephium 'Matrona'