Gaura lindheimeriPrachtkaars

Alt text

Gaura lindheimeri is een zeer uitbundige bloeier die zich zeer gedurende de zomer in de kijker zet. Hij bloeit met lange bloeiaren waarop vlinderachtige witte bloemetjes verschijnen. Deze zijn in zeer grote aantallen aanwezig wat hem goed doet opvallen. De Gaura lindheimeri heeft een hoge groei tot 120cm en heeft graag wat steun van andere planten in de buurt. Hij is ook het mooist in combinatie met andere vaste planten of grassen waar zijn bloemen als vlinders bovenuit steken.

Gaura heeft graag een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats op een humusrijke goed doorlaatbare bodem. Wat de zuurtegraad betreft mag hij zowel op kalkrijke als zure grond. Natte voeten in de winter kan leiden tot sterfte van de plant.

Door uitgebloeide bloemstengels weg te snoeien wordt de plant gestimuleerd om te bloeien. Ook bloemstengels die zeer lang geworden zijn kunnen worden weggesnoeid om eem mooiere en compactere uitstraling te geven. In de herfst kunt u eventueel de bloemen volledig wegsnoeien zodat de plant steviger wordt en zo makkelijker de winter doorkomt. In het voorjaar mag de plant volledig worden teruggesnoeid.

In de winter is het aangeraden om de plant goed af te dekken met een bladerdek of dergelijke zodat hij de winter goed doorkomt.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bloeiperiodejuni - juli - augustus - september - oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.90 tot 1.00 tot 1.20 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 7
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker