Epimedium rubrumElfenbloem

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Epimedium of ook wel elfenbloem is een bodembedekkende plantje die zeer goed geschikt is op schaduwrijke plaatsen. Hij heeft een polvormende groei en is ook groenblijvend. In het voorjaar zijn de hartvormige bladeren roodbrons gekleurd waarna ze groen kleuren en in de herfst dan een rode tint krijgen. In het voorjaar bloeit hij met rozerode stervormige bloemetjes die in trossen samenstaan.

Deze polvormende vaste plant zet zich rustig verder maar is zeker niet woekerend. Het hartvormige samengestelde blaadje loopt in het voorjaar uit met een bronsrode kleur. In de zomer is het blad groen en in de herfst krijgt hij dan weer een rode kleur die gedurende de winter aanwezig blijft. Na de winter mogen oude bladeren weggeknipt worden om de plant op te frissen.

In april verschijnt er een stervormig bloemetje die in trossen boven het loof uitkomt. Deze bloemen blijven aanwezig tot in mei.

De vaste plant heeft graag een plaatsje in de schaduw tot half schaduw. Graag heeft hij een humusrijke doorlaatbare bodem met een zure tot licht kalkrijke bodem. Hij is goed droogtetolertant maar staat graag beschut voor koude winden.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRood
Bloeiperiodeapril - mei
Bladkleur lenteBrons
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstRood
Bladkleur winterRood
WinterbeeldWintergroen
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.25 m
Standplaats Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 8 - 10
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bodembedekkend - Rotstuin
SynoniemenEpimedium alpinum rubrum