Echinacea purpurea 'White Swan'Zonnehoed

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Deze sterke soort heeft een goede groei en een uitbundige witte bloei die begint in juli en doorgaat tot september. Door zijn witte kleur is hij goed te combineren met een hele reeks verschillende vaste planten of grassen. De typische zaaddozen blijven tot laat in de herfst aanwezig en geven zo nog een extra sierwaarde.

Echinacea is een plant die graag een zonnige tot licht beschaduwde standplaats heeft. Bij lichte schaduw wordt de intense bloemkleur langer behouden. Hij heeft graag een goed doorlaatbare humusrijke bodem waarvan de zuurtegraad zowel zuur als alkalisch mag zijn.

Hij is zeer goed geschikt om te gebruiken in een prairietuin of gewoon in een vaste plantenborder. Hij dient goed als bijen en vlinderlokker maar de bloemen zijn ook dankbaar als snij of droogbloem.

Na de winter mag de plant volledig teruggesnoeid worden. Zeker bij jonge planten is het aangeraden om een oogje open te houden voor slakken en hier eventueel slakkenkorrels of andere slakkenbestrijdingsmiddelen toe te passen. Door uitgebloeide bloemen weg te snoeien zal de plant langer doorbloeien.

Bij hybridesoorten is het aan te raden om ze te voorzien van een bladerdek gedurende de winter zodat ze zonder risico ook strengere winters doorkomen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bloeiperiodejuli - augustus - september
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.70 tot 0.90 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 7 - 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker