Rudbeckia fulgida 'Goldsturm'

Alt text
Alt text

Deze sterke vaste plant is fel geliefd omwille van zijn lange bloei die in juli begint en tot oktober loopt. De mooie saffraangele bloemen met zwart hart zijn ook uitgebloeid decoratief, waardoor hij best pas na de winter afgesnoeid wordt. Tevens een goede snijbloem. '

Rudbeckia fulgida 'Goldsturm' wordt 60cm hoog, staat graag in de zon alhoewel hij wat schaduw ook kan verdragen. Op vrijwel alle voedzame gronden, of het nu een humusrijke of kleirijke grond betreft, zal Rudbeckia het altijd naar ieders tevredenheid doen. Het is een compact groeiende vaste plant, die bijna in blokvorm groeit. Een betrouwbare hoogte zonder uitschieters is handig als dit essentieel is in de hoogte-opbouw van een border.

Rudbeckia fulgida var. sullivantii 'Goldsturm' groeit met een overblijvende wortelstok. In de winter blijft het blad vaak aan de plant en nog mooi groen ook. Als de plant is uitgebloeid, kun je ervoor kiezen de uitgebloeide stengels af te knippen of daarmee te wachten tot in maart. Aan de voet van de plant zitten altijd nieuwe bladeren voor een nieuw groei- en bloeiseizoen. Plant op een onderlinge afstand van dertig tot veertig centimeter om een goede sluiting tijdens de bloei te krijgen. De plant behoeft geen bescherming in de winter; ze is volkomen winterhard.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeel
Bloeiperiodejuli - augustus - september - oktober
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 0.60 tot 1.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting
SynoniemenRudbeckia sullivantii 'Goldsturm'