Pachysandra terminalis 'Green Carpet'Schaduwkruid

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze soort blijft kleiner dan de gewone pachysandra en wordt zo'n 10 cm hoog. Het is een ideale snelgroeiende bodembedekker voor plaatsen in de (half)schaduw. Heeft een lederachtig donkergroen glanzend blad en is wintergroen. '

Elke bloem groeit met korte stelen uit het rozet van de kransvormig geplaatste bladeren. De bladeren zijn spatelvormig en grof gezaagd. De bloemkleur is crŠmewit. Hoofdbloeiperiode is vanaf maart tot en met april.

Het is een bodembedekker die zich uitbreidt via ondergrondse worteluitlopers waardoor er al snel een dicht tapijt van Pachysandra gevormd wordt. Gebruik van anti-worteldoek is dan ook of te raden.
Pachysandra onderdrukt na verloop van tijd onkruidgroei. Bijkomstig, maar niet onbelangrijk is dat de grond eronder vrijwel niet uitdroogt. Op alle humusrijke en licht kleiachtige gronden groeit Pachysandra uitstekend.

Op kalkrijke gronden groeit Pachysandra ronduit slecht. Tegen morgenzon is de heester goed bestand, in felle zon kwijnt hij weg en blijft hij klein van omvang.
Het is een ideale, altijd groene bodembedekker voor het opvullen van taluds en plantvakken die je snel wil laten dicht groeien zodat je er geen onkruid meer moet tussenuit wieden. Hoe meer uren zonneschijn ze krijgen, hoe vochtiger de standplaats moet zijn.
De toepassing van Pachysandra is veelzijdig: platte blokvormen, randen, slingervormen of een tapijt kan je ermee maken. Het is dan ook een ideale plant om als onderbeplanting bij bomen of struiken in de schaduw of halfschaduw aan te planten.
In een bed of vlak van Pachysandra kunnen talloze andere heesters en opgaande vaste planten worden geplant. Vooral beplanting met een losse en open groeivorm leent zich daar uitstekend voor.

Als de plant er niet zo netjes meer bij staat, kan je deze eens goed insnoeien tot 5 cm boven de grond. Daarna geef je wat koemestkorrel of strooi je er een dun laagje compost tussen. De plant zal hierop reageren door het vormen van vele nieuwe, jonge en frisgroene scheuten.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurLilaroze
Bloeiperiodemaart - april
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
Bladkleur winterDonker groen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurGroen
Groeivorm Kruipend
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 0.10 m
Standplaats Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bodembedekkend - Vakbeplanting