Ophiopogon japonicusJapanse slangenbaard

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Dit groene vaste plantje heeft lange grasachtige bladeren. Deze voelen lederachtig aan en zijn volledig wintergroen. Hij bloeit met een witlila gekleurde bloem van juli tot september. Na de bloei verschijnt de zeer opvallende bes, deze is felblauw van kleur en valt dus zeer goed op bovenop het groene loof. Hij wordt iets hoger dan de 'Minor', ook groeit hij met iets bredere en langere bladeren.'

Ophiopogon japonicus is ook bekend onder de namen Slangebaard en Japans slangengras. Deze vaste plant is wintergroen en wordt niet hoger dan 25 cm.

De bloeitijd is van juli tot september en dan verschijnen de witte/lila gekleurde bloemen. Nadat de bloei voorbij is verschijnen er felblauwe bessen die een mooi contrast geven met het fris groene blad. Ophiopogon japonicus groeit polvormig en krijgt in het voorjaar nieuwe uitlopers.

De grondsoort is niet erg van belang voor dit siergras, bij voorkeur doorlatend en een plaats in de volle zon of half schaduw wordt prima verdragen. Ook is de Ophiopogon japonicus redelijk droogte tolerant. Deze vaste plant kan heel goed als vakbeplanting of voor onderbegroe‹ng gebruikt worden.

Ook in de winter blijft het blad mooi van de Slangebaard. Als vakbeplanting vormt hij na een paar jaar een dicht groen deken. Hij is goed winterhard en heeft geen problemen met onze winters.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit en paars
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
GroeikrachtLangzaam
Hoogte volgroeide plant 0.20 tot 0.30 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloembakken - Bodembedekkend - Borderbeplanting - Rotstuin