Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue'Gewone lavendel of Spijklavendel

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze lavendel heeft geurende donkerviolette bloemen van juni tot augustus en blijft lager dan andere vari‰teiten en wordt zo'n 40 … 50 cm hoog met een eerder open groei. Hij heeft een behaard, grijzig blad dat gaandeweg iets groener wordt. Staat liefst in volle zon op een goed doorlatende grond. Ook mooi in pot. '

Lavandula angustifolia heeft behaard, lijnvormig blad (tot 6 cm lang), rechtopstaande of opgaande viltige, stengels die later verhouten.
De blaadjes zijn eerst grijzig maar worden gaandeweg wat meer groen. Aan de bloempjes kun je zien dat de plant een lipbloemige is. Ze zijn klein en paars en zitten in aren aan de (vierkante) bloeistengels

Lavendel prefereert een, niet te vochtige, goed doorlatende grond met wat kalk. Als de grond wat zuur is voeg dan zelf wat kalk toe. Geef de plant een zonnige, warme plek om de bloei te bevorderen. Tegen een zuidmuur zou goed zijn.
In de herfst geef je wat meststof, maar niet te veel, want dan krijgt de plant veel bladgroei en weinig bloemen.

Wilt u Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' in een groep toepassen dan kunt u als plantdichtheid circa 9 planten per m2 als richtlijn gebruiken.

Lavandula angustifolia 'Dwarf Blue' kunt u het best ieder jaar na de bloei snoeien door de uitgebloeide aren weg te nemen. In het voorjaar kunt u lavendel snoeien door de scheuten van het vorige jaar weg te nemen. Lavendel bloeit slecht op oud hout. Meestal verhout lavendel, door het nalaten van tijdig snoeien, en moeten de planten na 4-5 jaar vervangen worden. U kunt deze planten vervangen door tijdig stekken te nemen.

De soort die je in Frankrijk overal tegenkomt is Lavandula x intermedia, maar die is in ons klimaat onvoldoende winterhard.


Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurPaarsblauw
Bloeiperiodejuni - juli - augustus
Bladkleur lenteGrijs
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurGrijs
Groeivorm Opgaand - Bossig
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 0.40 tot 0.50 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 7
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondPotgrond universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor lavendel
Gebruikswaarde Bijenlokker - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Hagen/Blokhagen - Vakbeplanting - Vlinderlokker