Hydrangea paniculata 'Limelight'Pluimhortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Dit is een pluimhortensia met schitterende, verfijnde crèmewitte tot limoenkleurige pluimen, De plant is een gemiddelde groeier en vormt brede bossige struiken. De bloempluimen kunnen gerust tot bijna 25 cm lang worden. Ideale plant om op de achtergrond van vaste planten of hydrangea-borders te plaatsen.'

De pluimhortensia is een populaire zomerbloeier met opvallende kegelvormige witte bloemtrossen, die later meestal licht roze verkleuren.
Geef deze struik een plaats in de zon en ieder jaar zullen de bloemen een schitterend limoengroen en wit schouwspel vertonen. Op armere gronden is het moeilijker de limoenkleur te bekomen, goede bodemverbetering is noodzakelijk. Zoals alle andere pluimhortensia's is deze selecte nagenoeg ziektevrij.
Deze hortensia is zeer geliefd en word vaak gebruikt als vervanger van de Hydrangea arborescens 'Annabelle' vanwege de stevigere takken.

Ook als deze pluimhortensia niet bloeit heeft hij zijn sierwaarde. De takken zijn bordeaux-rood en contrasteren mooi met de donkergroene bladeren. Na de bloei zullen de bloemen goed opdrogen zodat ze ook in de winter aan de plant blijven zitten.
De pluimhortensia houdt van een plaatsje in de volle zon op een bodem die niet te droog is. Voldoende bijmesten elk voorjaar garandeert stevige takken wat op zijn beurt in staat voor prachtige bloemenpluimen, die tot 25 cm lang kunnen worden.
Qua onderhoud kunt u best begin maart flink de snoeischaar hanteren. Alle stevige stengels gaan we zo'n 15-20 cm boven de grond insnoeien. De dunne twijgjes nemen we volledig weg. Meer hoef je niet te doen, reeds na een 4-tal maand zal een uitbundige bloei de beloning zijn.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWitgroen
Bloeiperiodejuli - augustus - september - oktober
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 1.50 tot 2.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting