Euonymus fortunei 'Emerald Gaiety'Japanse kardinaalsmuts

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze plant heeft een groot aantal toepassingsmogelijkheden. U kunt hem gebruiken als bodembedekker, klein haagje of solitair. Het blaadje heeft een groene kleur met een witte bladrand. Hij heeft een zeer goede compacte groei en laat zich zonder problemen snoeien. Goed alternatief voor buxus om zo de buxusziekte te vermijden.'

Het plant is zeer makkelijk te onderhouden. Snoeien kunt u eigenlijk gewoon in de groei. Het is echter niet altijd nodig om hem in te snoeien. Hij is zeer makkelijk te snoeien, zo kunt u de plant zelfs machinaal snoeien. U kunt hem in allerlei vormen snoeien en dit doet u gewoon door de toppen af te snoeien tot waar gewenst. Door hem te snoeien stimuleert u hem om meer te vertakken wat zorgt voor een bossige en stevige struik. U kunt ook altijd de takken wegsnoeien waarvan de bladeren groen zijn. Dit doe je best wanneer deze takken nog vrij jong zijn zodanig dat de gaten snel herstellen en weinig tot niet opvallen.

Hij is volledig bladhoudend, het eironde blaadje heeft een groene kleur met een brede witte bladrand. De blaadjes staan recht tegenover elkaar ingeplant. Door het grote aantal blaadjes zorgt de plant ervoor dat bodem volledig bedekt is. In de winter krijgen de bladeren een rozeachtige schijn.

Van nature heeft deze plant een brede groei. Door de plant in de hoogte af te toppen stimileert u hem om meer in de breedte te groeien.

Hij doet het goed op iedere grondsoort en kan zowel op een zonnige, halfbeschaduwde als schaduwrijke standplaats staan. In de schaduw zal de plant iets groener ogen. Ook zeewind en luchtvervuiling worden goed verdragen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRozerood
Bladkleur lenteWit gerand
Bladkleur zomerWit gerand
Bladkleur herfstWit gerand
Bladkleur winterWit gerand
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Bossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.50 tot 1.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Bestand tegen zeewind
Aantal per vierkante meter 4 - 5
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeIn de zomer
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bodembedekkend - Hagen/Blokhagen - Vakbeplanting