Erica darleyensis 'Silberschmelze'Winterheide

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze Erica heeft een zeer lange roomwitte bloei van november tot maart. Het donkergroene naaldachtige blad is goed wintergroen en zorgt voor een aantrekkelijke bodembedekking. Deze heideplant is ook zeer goed geschikt om kleur te geven in winterbloembakken. Ook in rotstuinen en zelfs als vakbeplanting is de plant goed geschikt. Deze Erica soort kan ook wat kalk verdragen.

Erica is zeer gekende plant met een zeer lange bloei in de winter. De plant begint te bloeien met vele klokvormige bloemetjes die tussen de naaldachtige bladerenstaan ingeplant. Deze bloemetjes zijn ook zeer waardevol voor bijen en insecten. 

Hij verkiest een standplaats in de volle zon tot half schaduw. Hij heeft graag een goed doorlaatbare bodem die niet te nat is. Erica darleyensis en Erica carnea zijn de twee soorten die het best kalk verdragen. Hij heeft het liefst een zure tot neutrale standplaats maar kan dus ook nog wat kalk verdragen. Bij de aanplant in volle grond is het dus steeds aan te raden om bodemverbeteraar voor zuurminnende planten te gebruiken ofwel turf.

De wintergroene plant word best gesnoeid na de bloei. Dan kunnen al de uitgebloeide bloemen worden weggesnoeid, dit kan door de plant af te toppen door een handmatige of een motorische haagschaar te gebruiken. Deze snoei zorgt ervoor dat de plant mooi compact blijft en het volgende jaar een optimale bloei geeft, het verlengt ook de levensduur.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoomwit (Creme)
Bloeiperiodejanuari - februari - maart - november - december
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
Bladkleur winterDonker groen
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Bossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.20 tot 0.40 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
Aantal per lopende meter 3 - 4
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Bijenlokker - Bloembakken - Bodembedekkend - Borderbeplanting - Rotstuin - Vakbeplanting