Klimplanten: voordelen en inspiratie!

Tijd om je gevel, afspanning... te vergroenen! Zo zorg je meteen voor een groene oase van rust en bouw je mee aan de biodiversiteit. Bovendien zorgt het groen ervoor dat het in de zomer-
maanden ook wat koeler blijft. Een geveltuintje aanleggen in een stadsomgeving? Wip enkele tegels uit de grond en laat een klimplant tegen je gevel groeien.

Een topper onder de klimplanten is de sterjasmijn (trachelospermum). Een wintergroene klimplant die graag een plaatsje in de zon heeft. In de zomer verrast hij met heerlijk naar vanille geurende bloemen.

Je had misschien nog niet aan de 
druivelaar gedacht... maar ook deze is een goede klimplant mét opbrengst. In ons plantencentrum hebben we momenteel heel wat speciale soorten Italiaanse tafeldruiven, recht van bij onze Italiaanse kweker! Laat je verrassen door de smaak. 

Liever een klimplant in de schaduw? Dan is de klimhortensia een goede keuze. En voor wie graag voor opvallende bloei kiest, hebben we de clematis (in vele kleuren) of de passiflora. Ook de klimrozen zorgen voor een mooie, kleurrijke bloei in je tuin! 

 

Ontdek alle klimplanten >