3 verschillende soorten waterplanten

Soms is het aanbod zo groot dat kiezen moeilijk wordt. Goed weten wat je juist nodig hebt voor jouw vijver of moeras kan de keuze al wat makkelijker maken. 

Ken jij de verschillende soorten waterplanten? We maken namelijk een onderscheid tussen waterplanten, zuurstofplanten en oerver-/moerasplanten.

  • Waterplanten zoals de naam het zegt groeien deze planten in water of in een zeer natte omgeving. In tegenstelling tot landplanten, hebben waterplanten graag permanent natte voeten. Op plaatsen waar het voor landplanten te nat is aan de wortels, zijn waterplanten de ideale oplossing. 

  • Zuurstofplanten zijn meestal nogal onopvallend, maar het is misschien wel de belangrijkste plantengroep in een vijver. Zuurstofplanten zuiveren het water, ze verbruiken voedingstoffen uit het water en ze brengen zuurstof in het water. De meeste zuurstofplanten kan je zo in de vijver gooien, ze drijven.
     
  •  Oever- of moerasplanten staan liefst ergens tussen waterplanten en landplanten in. Op stroken die soms onder water lopen, maar die de overige tijd nat zijn. 

Op basis van de standplaats van jouw planten kan je dus je keuze maken. Op deze manier beperk je niet enkel de keuzestress, maar zorg je er ook voor dat jouw planten goed kunnen gedijen.


Wil je al onze water- en moerasplanten ontdekken? Klik dan hier!