Onze favoriete eenjarigen

Het is weer tijd om de tuin, het balkon of terras op te fleuren met kleurrijke eenjarigen. De keuze is enorm, zowel qua kleuren en soorten eenjarige planten, maar ook in gewone potjes of hangpotten. Omdat kiezen niet gemakkelijk zal worden, lijsten we enkele van onze favorieten op.

Hoe kan het ook anders... onze grootste favoriet: de belle(n)plant! Je zal deze kleurrijke plant misschien beter kennen met de naam Fuchsia en kan hem zowel in een hangpot als op stam vinden. De verschillende tinten paars, roze en rood typeren deze plant. Verder kan je hem herkennen aan de 'belletjes' die laten openvouwen tot mooie, hangende bloemetjes.

Een andere klassieker die je ongetwijfeld zal kennen: het madeliefje. We kennen deze natuurlijk allemaal als de bloem met de witte blaadjes en de gele kern, maar toch bestaan er al meer dan 40 kleuren en soorten van deze plant. 

Deze prachtige klassieker pronkt maar al te graag in jouw border of tuin, nl. de leeuwenbek of Antirrhinum. Met zijn felle kleuren valt deze plant zeker en vastop in jouw tuin!