Kruiden: 5 essentials voor jouw tuin!

Met de zomer in aantocht, verandert ons eetgedrag ook een beetje. Misschien eet jij ook al vaker een slaatje of gebruik jij ook verse kruiden uit jouw tuin. Niets leukers dan jouw gerechten te pimpen met kruiden uit jouw eigen tuin. 

Benieuwd welke kruiden je zeker in jouw tuin moet hebben? Ontdek onze top 5 hier!

Dit kan nu eenmaal niet ontbreken bij tomaat-mozzarella en andere Italiaanse klassiekers. Basilicum houdt van een lichtrijke standplaats en enkel uren zon per dag. Let op dat de blaadjes niet verbranden en vermijd water op de blaadjes.

Laat die Mojito's maar komen! Wrijf eens over de blaadjes van een muntplant en ruik dan aan jouw vingers. Deze heerlijke geur en smaak kan je verwerken in de lekkerste cocktails, desserten of frisse salades. Een echte must-have voor een geslaagde zomer. De muntplant houdt van zon, maar doet het ook goed in halfschaduw. 

Opnieuw een zuiderse klassieker die je in heel wat gerechten kan verwerken. Denk maar aan een ovenschotel met aardappelen en thijm of een takje thijm in jouw favoriete cocktail. De plantjes verkiezen een zonnig plekje en een semi-doorlaatbare grond, je kan dus best wat zand of grind mengen in de aarde.
Deze essential voeg je best toe aan koude bereidingen. Denk maar aan een aardappelsalade of als afwerking op andere gerechten. Je kan kiezen voor platte peterselie of krulpeterselie, maar plant ze best niet in de volle zon. 

Dit kruidenplantje is familie van de look en uien. Je merkt het meteen aan de smaak. Vaak wordt bieslook verwerkt in kruidenboter of gebruikt als afwerking van salades of andere gerechten. Het plantje doet het goed in een zonrijke omgeving of halfschaduw.

 

Met deze 5 essentials kook jij de hele zomer niets anders dan geslaagde gerechtje. Laat die cocktails en barbecues maar komen!