Start april goed, met deze 10 tuinklusjes

Een beetje voorsprong nemen op jouw tuin is een goed idee als je extra lang wil genieten van een mooi tuin. Om ervoor te zorgen de jij de tijd in jouw tuin nuttig besteed, lijsten we 10 tuinklusjes voor april op in dit blogbericht. 

 
 1. Verwijder oude plantenresten, zoals dorre bloemstengels. Ruim de border op en maak plaats voor nieuwe groei.
   
 2. Schrob bloempotten en -bakken op jouw terras schoon en vul ze met kleurrijke voorjaarsbloeiers. 
   
 3. Snoei de laatbloeiende heesters in jouw tuin. Heb jij een lavendel of vlinderstruik in jouw tuin? Bekijk dan zeker of deze nog een snoeibeurt kunnen gebruiken. 
   
 4. Geef jouw pas aangeplante planten voldoende water, zeker wanneer het warm en droog weer is. 
   
 5. Maai het gras op een hoge stand. Wanneer het gras opnieuw begint te groeien mag je maaien.
   
 6. Geef het gazon organische mest. Je doet dit best nadat je het gazon hebt kunnen verticuteren. Zo zorg je ervoor dat je gazon het water en voedingsstoffen beter kan opnemen.
   
 7. Plant bomen en haagplanten, voordat het te laat is. Bomen en haagplanten met kluit kan je zo goed als altijd planten. Haagplanten met kale wortels kan je planten en verplaatsen tot ze bladeren krijgen, dan laat je deze best met rust.
   
 8. Knip de takken van de hortensia’s in jouw tuin. Je knipt ze best af net onder de bloem, zo heb je het meeste kans op mooie bloemen. 
   
 9. Verwijder het onkruid, want ook dit begint opnieuw te groeien.
   
 10. Verpot jouw terrasplanten. Deze zullen nieuwe grond en voedingsstoffen kunnen gebruiken om extra mooi uit te groeien dit jaar. 
 
Ziezo, het lijkt een hele waslijst maar je kan deze taakjes gemakkelijk verspreiden over de hele maand. Zo blijf je je groene vingers plezieren en genieten van jouw tuin.