7 voordelen van bomen in jouw tuin!

Dat een boom in je tuin vele voordelen heeft, wist je waarschijnlijk al. Moest je toch nog twijfelen om een boom aan te planten in jouw tuin, kan dit je misschien overtuigen. 

Bomen zorgen voor...

  • schaduw: zeker in de zomer kan dit voor verkoeling zorgen op de warmste momenten van de dag. Even bekomen van wat werk in de tuin? Kom helemaal tot rust in de schaduw die de bomen in jouw tuin met zich meebrengen.

  • zuurstof: dit hebben we allemaal wel geleerd op school. Bomen zetten koolstofdioxide om in zuurstof. Veel bomen in jouw tuin betekent dus een gezonde leefomgeving.

  • extra biodiversiteit: meer leven in de tuin. Insecten en vogels vinden vlot hun weg naar jouw tuin en de bomen die daar in staan. Je geeft ze niet alleen nest- en schuilplaatsen maar ook een plekje om hun mooiste vederdek en kleuren te tonen.

  • voedsel: ja hoor! Dat lekkere fruit groeit ook aan bomen. Je kan dus lekker genieten van een appel, peer, kers… van een boom in je eigen tuin.

  • het markeren het seizoen: je hoeft maar naar buiten te kijken en je weet welke periode van het jaar het is. Met een boom in de tuin leef je op het ritme van de seizoenen. Bovendien geniet je op de eerste rij van de prachtige kleurveranderingen. 

  • een natuurlijk uitzicht: je kijkt altijd uit op de natuur. De bebouwing achter jouw tuin is niet het leukste zicht om op uit te kijken. Met een boom neem je meteen de focus en het zicht naar de dingen buiten jouw tuin weg. 

  • ontspanning: hou jij ook wel eens van een klusje voor je groene vingers? Een boom in de tuin zorgt ook voor wat werk… maar wij noemen het liever ontspanning. Een frisse neus halen in de herfst en ondertussen de afgevallen bladeren bij elkaar vegen, het heeft ook iets rustgevend toch? 

We wensen je alvast veel tuinierplezier!