Het leven in de tuin gaat verder, ook wanneer het kouder wordt

Het leven in de tuin gaat verder, ook wanneer het kouder wordt 

De winter komt dichterbij. Dit betekent dat het kouder wordt, vele bomen en struiken stoppen met vruchten aanmaken en het landschap wordt nu en dan bedekt door een witte laag sneeuw. Deze winterse taferelen zijn mooi om te aanschouwen, maar hebben ook wat nadelen. Zo vinden de vogels en andere dieren bijvoorbeeld minder makkelijk voedsel.  

Huisjes, kastjes of hotels… het kan allemaal!  

Om het leven in jouw tuin ook volgend jaar te verzekeren, doe je er goed aan om een nestkastje of insectenhotel te hangen. Op deze manier hebben de dieren een plekje om de winter door te brengen, maar geef je ze ook meteen een plekje voor volgend (voor)jaar.  

Wintertijd, voedertijd 

Naast een woonplaats, hebben de dieren in jouw tuin het ook moeilijker om voedsel te vinden. Daarom is het belangrijk om vogels bij te voederen. Dit kan je doen met strooivoer of mezenbollen, maar ook met pindaslingers of birdcakes. Op deze manier hebben ze voldoende voedsel en dus ook kracht om de winter door te komen.  

Vergeet de buitenbeentjes niet 

Nu we de vogels en insecten onder de aandacht gebracht hebben, mogen we de andere dieren in de tuin zeker niet vergeten. Denk daarbij eens aan een egelhuis, met bio-paté waar egeltjes heerlijk van smullen. Of wat denk je van een eekhoornhuis? Hang je liever een vleermuiskast? Of komt er in jouw tuin een bijenhotel te hangen?  

Duurzaamheid en kwaliteit 

Omdat we bij Belleplant geven om de natuur, hebben we een ruim assortiment aan duurzame nestkastjes van hoogstaande kwaliteit. Ook de voeding uit ons assortiment is zeer kwalitatief om de dieren gezond en krachtig te houden.