Je eigen vitamientjes, plant ze nu!

Een ruime keuze is altijd leuk. Momenteel hebben we bij Belleplant de grootste keuze aan nieuwe kweek en planten die nog kunnen aanwortelen voor de winter. Zo ben je zeker dat de plant sterk genoeg is om de winter door te komen en ook beter zal aanslaan in de lente. 


Ben je op zoek naar een fruitboom om volgend jaar de vruchten van te plukken? Wij lijsten alvast enkele klassiekers op:

 

  • Appelboom

 Of je nu houdt van een groene zure appel of een rode zoete appel, je kan ze gewoon zelf kweken. Er zijn verschillende soorten die geschikt zijn als eetappel maar ook in de keuken gebruikt kunnen worden als moesappel. Afhankelijk van de soort en het weer, zal je de appels kunnen plukken van augustus tot oktober. 

 

  • Perenboom

Ook bij de peren hebben we een ruim aanbod van verschillende variëteiten die je zelf kan kweken in jouw tuin. De meest gekende perensoort is uiteraard de Conference peer. Een mooie grote slanke knapperige peer met een zoete smaak en groene tot geelgroene kleur met roestbruine spikkels. Laat je je liever verrassen door een minder commercieel bekende soort? Geen probleem, net zoals bij de appels hebben we een ruim aanbod aan eetperen en stoofperen. Afhankelijk van de soort en het weer, kan je de peren plukken van juli tot oktober.

 

  • Kersenboom

Kersen zijn zo gezond, dat je letterlijk en figuurlijk de vruchten plukt van een kersenboom in jouw tuin. Ze bevatten antioxidanten die een positieve invloed hebben op het immuunsysteem, bevatten enorm veel vitaminen, zijn goed voor jouw hart en bevorderen een goede nachtrust. Ook onder de kersen zijn er verschillende variëteiten, afhankelijk van de soort en het weer, zal je kersen kunnen oogsten van juni tot juli. 

 

  • Pruimenboom

Een klassieker onder de pruimen is de blauwrode pruim met geelachtig vruchtvlees. Toch zijn er nog heel wat andere soorten, bv. de Mirabelle met een eerder gelige kleur en een rode blos. Pruimen hebben ook heel wat toepassingen in de keuken. Zo kan je naast gewone consumptie ook pruimen verwerken in taarten, confituren of een Vlaamse klassieker zoals konijn met pruimen. Afhankelijk van de soort en het weer, zijn de pruimen rijp rond juli tot september. 

 

  • Okkernotenboom

Ook okkernoten zorgen voor een betere gezondheid. Zo bestrijden ze ongezonde vetten en hebben ze positieve effecten op de hart- en bloedvaten. De meeste okkernotenbomen brengen al snel na het planten een groot aantal kwalitatieve noten voort. Verder houden notenbomen muggen op een veilige afstand. Okkernoten kan je vanaf eind september oogsten. 

 

Uiteraard zijn er nog vele andere fruit- of notenbomen die je in jouw tuin kan planten. Heb je niet voldoende ruimte om een boom te planten? Misschien kan een struikplant van de framboos, braam, aalbes… wel voor jouw eigen vitaminen zorgen! Ontdek het hele aanbod hier.