Oost west, thuis best

Zou je volgend jaar graag vogels zien broeden in je tuin? Hang dan deze winter een vogelhuisje op. Een leuk en origineel kerstcadeau dat ook nog eens goed is voor de natuur!

Vogels geven de tuin iets extra's. Ze zijn leuk, levendig en brengen gezelligheid. Hoeveel vogels in je tuin zingen, broeden en eten hangt - voor een groot deel - af van jou als gastheer of gastvrouw.

We hebben huisjes voor heel wat vogelsoorten: mus, koolmees, pimpelmees, zwaluw, gierzwaluw, specht, uil, winterkoning en roodborstje ... Laat je inspireren in het plantencentrum!

CADEAUTIP

Nestkast (voor koolmees, pimpelmees en mus) in een mooie geschenkverpakking met een gratis kijkkaart met de meest voorkomende tuinvogels. Ten voordele van Natuurpunt.

Een leuk en origineel kerstcadeau dat ook nog eens goed is voor de natuur!

Wintertijd, voedertijd

Als het koud begint te worden, dan wordt het tijd om de vogels een handje te helpen. Zaadmengsels, mezenbollen, cake met bosvruchten, meelwormen enz.: je vindt in het plantencentrum alles wat vogels nodig hebben om de winter goed door te komen. Daarnaast hebben we eveneens een ruim assortiment voederhuisjes.

Maar laat ons niet vergeten dat ook besrijke heesters een heerlijke bron van voedsel zijn. We denken dan in het bijzonder aan Ilex (hulst), Viburnum (Sneeuwbal) en Cotoneaster (dwergmispel).

En vergeet de andere tuinbewoners niet

  • Wat denk je van een egelhuis? Of ... bio-paté waar egeltjes heerlijk van smullen.
  • Of een eekhoornhuis?
  • Een vleermuiskast?
  • En een insectenhotel?

We hebben het allemaal in huis.