'Gouwe ouwe' en 'Blitse nieuwe' hortensia's

Met 74 soorten in ons aanbod hebben we gegarandeerd voor elke smaak een hortensia.

Tot de toppers behoren ondermeer:

  • Alle pluimhortensia’s: sterke planten die goed de hete zomerzon verdragen, met een schitterende en lange bloeiperiode en gemakkelijk in onderhoud. Er is een ruime keuze uit laagblijvende soorten zoals de Hydrangea paniculata ‘Jane’ die tot 70 cm wordt, en hogere soorten zoals de ‘Limelight’ die tot 120 cm wordt.
  • Hydrangea arborescens ‘Annabelle’: prachtige witte bloembollen zo groot als een voetbal gecombineerd met mooie frisgroene bladeren. Wil je het openvallen van de bloemtrossen bij regen vermijden, kies dan voor de variant ‘Strong Annabelle’ met steviger stengels.
  • NIEUW in het assortiment: de schitterende Hydrangea ‘Runaway Bride’, door de befaamde Royal Hortical Society in 2018 uitgeroepen tot ‘Plant of the Year’. Deze nieuwe hortensia vormt bloemen over de hele lengte van de takken waardoor er in de vroege zomer spectaculaire bloemenslingers ontstaan. Staat ook schitterend in pot.
  • Eveneens nieuw is de Hydrangea macrophylla ‘Magical Four Seasons’, een hortensia waarvan de grote bloemen tijdens de lange bloeiperiode drie tot vier keer van kleur veranderen.

Als je hortensia’s combineert met andere planten kom je tot verrassend creatieve resultaten. Pluimhortensia’s combineren mooi met een laag gras zoals Pennisetum alopecuriodes ‘Hameln’, Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ en Geranium ‘Gerwat’ (=Rozanne).

aanbod hortensia's