Planten met blote wortel

Bomen en haagplanten die worden verkocht met wortel, zijn gekweekt in volle grond. Daardoor hebben ze een stevig wortelstelsel. Het belangrijkste voordeel van planten met blote wortel is dat ze vaak goedkoper zijn, dat het transport gemakkelijker is en dat het aanplanten sneller verloopt. Zeker bij grotere hoeveelheden win je hierdoor veel tijd (en geld).

Wanneer kan je beginnen planten met blote wortel?

  • Fruitbomen vanaf half oktober
  • Haagplanten vanaf de eerste week november
  • Bomen vanaf midden november

Dat is het moment waarop de planten in rust zijn.

Tot wanneer kan je planten? Dat kan in principe tot einde maart.

Kan ik planten bij vorst? Zeker, je hoeft je niet te laten afschrikken door nachtvorst en door een licht bevroren grond. Enkel als het langdurig hard vriest, ook overdag, kan je het planten beter uitstellen.

KORTING BIJ GROTE HOEVEELHEDEN HAAGPLANTEN

Heb je een groot aantal haagplanten nodig? Dan kunnen we je een mooie korting op de basisprijs aanbieden als je op voorhand bestelt. Bel ons of mail naar info@belleplant.be voor een prijsaanvraag.

We geven je nog deze 3 tips mee:

  • Tip 1: Maak de bodem plantklaar vooraleer je de planten komt halen (een aangepaste gleuf voor hagen, een voldoende groot plantgat voor bomen)
  • Tip 2: Plant de wortels op dezelfde diepte als in de kwekerij (te herkennen aan de verkleuring op de stam net boven de wortels)
  • Tip 3: Als je planten met blote wortel vervoert met een open aanhangwagen, dek dan steeds de wortels goed af tegen uitdroging.