Laat je be-hagen!

Je kan kiezen uit groenblijvende en bladverliezende hagen. Wie het hele jaar een zichtdicht scherm wil, heeft een wintergroene haag nodig, al kan een beukenhaag die in de winter zijn dor blad nog vasthoudt ook voldoende beschutting geven. Wil je s'winters meer openheid, dan is een bladverliezende haag aangewezen.

De meeste hagen zijn groen, met uitzondering van de rode beuk, de glansmispel en de gele liguster. Leg voor je haag een kleurrijke en speelse plantenborder aan, zo creëer je een mooie wisselwerking met de strakke haag.

Er zijn snel groeiende haagplanten zoals de haagbeuk of de meidoorn, ideaal als je snel privacy wenst. Nadeel is wel dat ze een extra snoeibeurt verlangen. Kies je voor traaggroeiende hagen zoals taxus of schijnhulst dan hoef je maar een keer per jaar te snoeien. Kies voor grotere kluitplanten als je toch snel een grote haag wenst.

Hagen worden in blote wortel, met kluit of potgekweekt verkocht. De hagen in blote wortel en kluit kan je kopen en planten van eind oktober tot begin april. Potplanten hebben het voordeel dat ze het hele jaar door kunnen geplant worden.